Hvem er jeg – Tjalfe

Jeg Tjalfe startede hos Vinmonopolet den 1. januar 2010, så i skrivende stund er det vel 11 år plus en sjat. Efter en julehandel på gulvet i PIAF Vinhandel i 2009 må Jesper Danielsen have set et eller andet positivt, for nu har vi holdt hinanden ud så længe. Mon ikke vi tager 11 år+ mere, det forstiller jeg mig.

Til dagligt bor jeg lidt nord for Århus, i Hadsten, på et nedlagt landbrug sammen med min kone og 2 små børn. Vi vælter os i dyr fra geder til indiske løbeænder til slagtekaniner og ungarske uldgrise. Mit liv i vinbranchen startede i det københavnske restaurations liv, men tog først rigtig fart da jeg i 2013 bestod Vinakadamiets Sommelier uddannelse i Silkeborg. Dette var egentlig bare for at have et stykke papir på at jeg vidste en smule om noget.

Vinakadamiet gav adgang til at tage WSET niveau 3 som jeg pænt takkede ja til og bestod.
Efter WSET 3 fik jeg blod på tanden til at gå efter WSET 4 Diploma, som er på højt niveau, tager 2,5 år og har 7 del eksamener. Dette bestod jeg i juni 2019 på trods af at vi fik 2 børn undervejs.

Et adgangskrav til at komme ind på det eftertragtede Master of Wine studiet er (du gættede det) WSET 4 Diploma. Men hvem fanden søger optagelse på Master of Wine Studiet med 2 små børn og et fuldtids arbejde (du gættede rigtigt igen) det gjorde jeg i 2020 og kom ind. Derfor kan jeg nu skrive Master of Wine Student på mit CV som en af de få danskere. Om jeg kommer i mål og får de to bogstaver efter mit navn, vil tiden vise. Med disse små blog indlæg vil jeg dele nogle af de ting jeg læser om på studiet.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll to Top
X