Velkommen til Domaine Maurice Chapuis

Vinmonopolet er glade for at kunne byde velkommen til Domaine Maurice Chapuis i sortimentet. Vinhuset er eksklusiv partner hos Vinmonopolet med eneforhandling i Danmark.

Med mere end 170 års historie ved foden af Corton, har familien Chapuis´s vinhus i Aloxe-Corton dyrket 7 forskellige appellationer på de omkring 10.5 hektar.
6 generatation er nu ved roret, søskendeparret Pierre & Claire Chapuis.

”Vi er utrolig glade for at kunne indgå et samarbejde med Domaine Maurice Chapuis” siger Jesper Danielsen, Vinmonopolet CEO. “Med deres store ekspertise med Aloxe-Corton, som inkluderer Corton-Perrieres og Corton-Charlemagne (Grand Cru) samt Savigny-les-Beaune og Chorey-les-Beaune, er de et velkomment friskt pust til vores i forvejen robuste Bourgogne sortiment. Vi glæder os til at at præsentere dette velkendte hus hos vores kunder.”

Domaine Maurice Chapuis er dedikeret til bæredygtigt landbrug, som har skaffet dem Haute Valeur Environmetale 3 (HVE3) certifikationen i 2000. De har valgt manuelt arbejde i marken for at mindske komprimeringen af jorden, dette medfører længere levetid pr. vinstok, og betyder at alt er høstet med håndkraft. En klassisk vinificerings process samt lagring, med minimal brug af ny egetræ, selv på Grand Cru niveau. Druematerialet viser dermed helt tydeligt hvilket terroir det kommer frem og viser fuldt potentiale – uden dikkedarer.

Fra September 2022 har vi det fulde sortiment fra Domaine Maurice Chapuis:

  • Aloxe-Corton
  • Aloxe-Corton 1er Cru
  • Corton-Perrières
  • Corton-Charlemagne
  • Savigny-lès-Beaune
  • Chorey-les-Beaune Blanc

Print Friendly, PDF & Email
Scroll to Top
X