Velkommen til Clos de la Bonnette

Vinmonopolet er begejstret for at byde Clos de la Bonnette velkommen i vores portefølje og tilmed blive vingårdens eksklusive importrepræsentant i Danmark.

Clos de la Bonnette er et af de få domæner, der arbejder økologisk på de stejle skråninger af det nordlige Rhône. Mand og kone-teamet, Isabelle Guiller og Henri Montabonnet, købte det forladte sted i 1992 og begyndte at restaurere stenstøttemure og genplante vinstokke – alt ved håndens kraft. Deres afsidesliggende vingårdsplacering er omgivet af en skov, et vandløb og en anden bjergskråning, hvilket danner naturlige afgrænsninger, der har gjort det muligt for Guiller-Montabonnet at plante økologisk helt fra begyndelsen.

Familien Guillet-Montabonnet

Efter syv års arbejde stod Clos de la Bonnette endelig fuldt genplantet i 1999. Kvaliteten af druerne er så høj, at Marcel Guigal ønskede at købe deres frugt og sætte dem på kontrakt. -Heldigvis takkede de høfligt nej. I dag er cirka 6 hektar fordelt mellem Condrieu og Côte-Rôtie AOP’erne, og Clos de la Bonnette ledes af Isabelle og sønnen Antoine.

“Vi er glade for at samarbejde med Clos de la Bonnette,” siger Jesper Danielsen, Vinmonopolets administrerende direktør. Det ekstraordinære terroir og fremragende vinfremstilling skinner igennem i vine, der tydeligvis er et kærlighedsarbejde. Vi ser frem til at introducere denne særlige vingård for vores kunder.”

Vi fører følgende vine fra Clos de la Bonnette (fra februar 2023):

  • Condrieu “Legende Bonnetta”
  • Côte-Rôtie ” Damas Pourpre”
  • Côte-Rôtie “Prenelle”
Print Friendly, PDF & Email
Scroll to Top
X