Vinmonopolet byder Azienda Agricola Cerbaia velkommen i sin portefølje. Cerbaia er en boutique vingård i det nordlige Montalcino, der arbejder bæredygtigt på deres 12 hektar store ejendom for at producere Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino vine fra 4,5 hektar vinmarker, der er klassificeret udelukkende til Brunello di Montalcino DOCG. I 1978 omdannede agronomen Fabio Pellegrini sin familiegård i Montalcino til vin, hvilket skabte Cerbaia-ejendommen. Han havde en international politisk karriere, men dedikerede sig til sin vision om at producere vin med stor finesse og kompleksitet. Fabios datter Elena opgav en lovende corporate finance-karriere i 2014 for at hellige …
Vinmonopolet er glade for at kunne byde Mosel-vingården C. von Nell-Breuning velkommen i vores produktportefølje, og tilmed blive vingårdens eksklusive importrepræsentant i Danmark. C. von Nell-Breuning, der er baseret i Kasel i Ruwer-dalen i vinregionen Mosel, blev grundlagt i 1670 og har haft kontinuerligt familieejerskab og været vinproducenter lige siden. 11. generationsvinproducent Dr. Carmen von Nell-Breuning har været ved roret siden 2013, og er vingårdens første kvindelige vinproducent. C. von Nell-Breuning fokuserer på Riesling og Pinot Noir (både stille og mousserende vine), der passer perfekt til deres kølige klima og stejle skifervinmarker med stigninger på op til 75%. Vinstokkene, der dyrkes …
Velkommen til C. von Nell-Breuning, vores nye Mosel vinhus Læs mere »
Vinmonopolet er begejstret for at byde Clos de la Bonnette velkommen i vores portefølje og tilmed blive vingårdens eksklusive importrepræsentant i Danmark. Clos de la Bonnette er et af de få domæner, der arbejder økologisk på de stejle skråninger af det nordlige Rhône. Mand og kone-teamet, Isabelle Guiller og Henri Montabonnet, købte det forladte sted i 1992 og begyndte at restaurere stenstøttemure og genplante vinstokke – alt ved håndens kraft. Deres afsidesliggende vingårdsplacering er omgivet af en skov, et vandløb og en anden bjergskråning, hvilket danner naturlige afgrænsninger, der har gjort det muligt for Guiller-Montabonnet at plante økologisk helt fra …
Det er med stor glæde, at Vinmonopolet kan byde Rioja-huset Valenciso velkommen i vores portefølje som eneforhandler af deres vine i Danmark. Valenciso er beliggende i Ollauri – kun 4 kilometer fra Haro – og i hjertet af Rioja Alta. Valenciso blev grundlagt i 1998 af Luis Valentín and Carmen Enciso, der forenede deres efternavne i tilblivelsen af Bodegas Valenciso. Valenciso er en niche-vingård, der fokuserer på at producere elegante & eksklusive Tempranillo-vine. Før Valentín og Enciso grundlagde Valenciso, arbejde de sammen i over 15 år på den fransk-ejede Bodegas Palacios. Deres mål for Valenciso var ikke at følge den …
I år fejrer Ribera del Duero 40 års jubilæum som selvstændig vin-appellation. Da DO-appellationen først blev godkendt i 1982, (i dag DOa) dengang var der kun ni vingårde i området – i dag er der mere end 300. Ribera del Duero er nok bedst kendt for sine “viñas viejas” (gamle vinstokke), hvor i omegnen af 35% af de i alt 22.500 hektar, er beplantet med vinstokke der er mere end 25 år gamle. I regionen er der dog kun 323 hektar vinmarker, der er mere end 100 år gamle. Disse gamle vinstokke er ikke kun en del af Riberas historie …
Gamle vinstokke i Ribera del Duero: hvad er det i virkeligheden? Læs mere »
Ok – så hvad er en Super Toscaner egentlig? Vi bruger alle udtrykket, men faktisk er det ikke bestemt pr. lov. En Super Toscaner er et udtryk lavet og brugt på engelsk i 1970’erne. På det tidspunkt, ville mange vinmagere i Toscana skabe en ny og mere moderne stil. Det involverede bl.a. benyttelsen internationale druer sorter, i stedet for de mere traditionelt dyrkede i Toscana, som Sangiovese, Vermentino, Canaiolo Nero etc. De internationale druesorter brugt til Super Toscanere er typisk Bordeaux varianterne som Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc med Syrah blandet i puljen også. Udtrykket Super Toscana er dog …
Vinmonopolet er glade for at kunne byde velkommen til Domaine Maurice Chapuis i sortimentet. Vinhuset er eksklusiv partner hos Vinmonopolet med eneforhandling i Danmark. Med mere end 170 års historie ved foden af Corton, har familien Chapuis´s vinhus i Aloxe-Corton dyrket 7 forskellige appellationer på de omkring 10.5 hektar. 6 generatation er nu ved roret, søskendeparret Pierre & Claire Chapuis. ”Vi er utrolig glade for at kunne indgå et samarbejde med Domaine Maurice Chapuis” siger Jesper Danielsen, Vinmonopolet CEO. “Med deres store ekspertise med Aloxe-Corton, som inkluderer Corton-Perrieres og Corton-Charlemagne (Grand Cru) samt Savigny-les-Beaune og Chorey-les-Beaune, er de et velkomment …
De anderledes hvide Det er ingen hemmelighed, at langt hovedparten af verdens vine laves på de samme druetyper. Når man starter ud i vinens verden, lærer man hurtigt de gængse druesorter og deres karakteristika. Sauvignon Blanc lugter af hyldeblomst og Grüner Veltliner kan have noter at hvid peber. Men vin laves på et væld af druesorter som er mindre kendte. En af de ting der gør vinens verden til et uendeligt univers, er netop dette faktum. I dette lille skriv vil jeg dykke ned i et par af de forskellige varianter, med udgangspunkt i vine fra vores voksende portefølje. Vi …
Første Master of Wine eksamen: Stage 1 Som beskrevet i et af mine tidligere indlæg her på bloggen er jeg, Tjalfe Arnstrup i gang med at tage den utopiske Master of Wine uddannelse, som én af en lille håndfuld danskere. Som mange måske ved, så har vi i Danmark kun en der har fuldført uddannelsen, nemlig Jonas Tofterup MW. Jeg håber naturligvis at gøre ham kunsten efter. Det første år af min vej mod de forjættede bogstaver efter mit navn ”MW” startede i et år hvor vi havde en global pandemi, som nok ikke er gået nogens næse forbi. Det …
Blindsmagning, er det et fest trick eller teknisk formåen? At gætte druen eller området i først hug kan noget på lykkebarometeret, det er en fed følelse, men er det rent held eller kan man langt hen ad vejen træne sig til det? En vigtig del af stort set alle vinuddannelser er at blindesmage X antal vine. Hvis man læser på WSET eller Vinakadamiet følger de studerende et nøje tilrettelagt skema hvor alle elementer af vinen bliver undersøgt. Ud fra de analyser man har lavet sig, skal man så komme med et kvalificeret gæt. Men kan en der har trænet meget, …