Velkommen til Azienda Agricola Cerbaia

Vinmonopolet byder Azienda Agricola Cerbaia velkommen i sin portefølje.

Cerbaia er en boutique vingård i det nordlige Montalcino, der arbejder bæredygtigt på deres 12 hektar store ejendom for at producere Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino vine fra 4,5 hektar vinmarker, der er klassificeret udelukkende til Brunello di Montalcino DOCG.

I 1978 omdannede agronomen Fabio Pellegrini sin familiegård i Montalcino til vin, hvilket skabte Cerbaia-ejendommen. Han havde en international politisk karriere, men dedikerede sig til sin vision om at producere vin med stor finesse og kompleksitet.

Elena Pelligrini fra Cerbaia
Elena Pelligrini

Fabios datter Elena opgav en lovende corporate finance-karriere i 2014 for at hellige sig familiens ejendom. Elena viderefører sin fars overbevisning, laver vin ved hjælp af traditionelle metoder med minimal indgriben og forpligter sig til bæredygtig praksis i sine vinmarker og vine. Hendes indsats er rettet mod at fremstille elegante, perfekt afbalancerede vine med et enestående fokus på kompromisløse standarder.

Cerbaia producerer kun 18.000 flasker Brunello hvert år, hvilket gør disse vine til en sjældenhed at samle og drikke.

“Vi er meget glade for samarbejdet med Cerbaia,” siger Jesper Danielsen, Vinmonopolet CEO. “Elenas håndværk og passion for at lave terroir-drevet Brunello di Montalcino i Cerbaia gør disse vine til en fornøjelse at introducere til vores kunder på det danske marked.”

Vinmonopolet fører følgende vine fra Cerbaia fra april 2023:

  • Rosso di Montalcino
  • Brunello di Montalcino
  • Brunello di Montalcino Riserva
Print Friendly, PDF & Email
Scroll to Top
X