Velkommen til Valenciso, vores nye Rioja-hus

Det er med stor glæde, at Vinmonopolet kan byde Rioja-huset Valenciso velkommen i vores portefølje som eneforhandler af deres vine i Danmark. Valenciso er beliggende i Ollauri – kun 4 kilometer fra Haro – og i hjertet af Rioja Alta.

Valenciso blev grundlagt i 1998 af Luis Valentín and Carmen Enciso, der forenede deres efternavne i tilblivelsen af Bodegas Valenciso. Valenciso er en niche-vingård, der fokuserer på at producere elegante & eksklusive Tempranillo-vine.

Før Valentín og Enciso grundlagde Valenciso, arbejde de sammen i over 15 år på den fransk-ejede Bodegas Palacios. Deres mål for Valenciso var ikke at følge den traditionelle Rioja stil baseret på lagringskvalifikationer på egetræfade, men i stedet at fokusere på Tempranillo druen som det vigtigste element i vinen, og dermed fremvise druesortens velsmag og friskhed.

Dette arbejde starter i vinmarkerne, hvor Valenciso følger bæredygtig vindyrkningspraksis, og alle vinmarker dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper. Dette medvirker til at udtrykke terroiret fra Rioja Alta, og renheden af Tempranillo druen, når den er bedst.

I deres moderne vineri, der er bygget delvist under jorden, har Valenciso bygget cementtanke, og som de eneste i Rioja – og en af de få i Spanien – fermenterer de udelukkende rødvinene på cement. Valenciso bruger også cementtanke til at lagre nogle af deres vine, hvilket gør vinene livlige og giver dem lange levetid. Til andre af deres vine bruger de fransk eg – ingen amerikansk – hvilket giver fyldighed og kompleksitet til Tempranillo-vinene.

“Vi er meget glade for at kunne introducere det nyeste vinhus fra Spanien, Rioja producenten, Valenciso,” siger Jesper Danielsen, Vinmonopolet CEO. “Valencisos beundringsværdige engagement for at skabe kvalitet i deres vine, står strålende klart, og vi ser frem til at dele vinene med vores kunder.”

Som et eksempel på det engagement Valenciso fremviser, valgte de ikke at producere nogen vin i 2003 eller 2013, da årgangene ikke levede op til den kvalitet Valentín og Enciso ønsker.

Fra oktober 2022 fører Vinmonopolet disse vine fra Bodegas Valenciso:

  • Laderas de Cabama 2019
  • Cemento 2018
  • Reserva 2016
  • White “Barrel Fermented” 2020

Print Friendly, PDF & Email
Scroll to Top
X